Google sulkee Stadia -pelistudionsa – avaa teknologiaansa julkaisijoille Kommentit pois päältä artikkelissa Google sulkee Stadia -pelistudionsa – avaa teknologiaansa julkaisijoille

Google Stadia

on sulkemassa sisäisen Stadia -pelistudionsa keskittyäkseen kolmansienosapuolien tuotoksiin ja -pilvipelipalveluun.

Googlen pelistudion johdossa ollut Jade Raymond on jättänyt tehtävänsä. Raymond on ollut alalla yli 15 vuotta ja tunnetaan parhaiten Ubisoftin ajoilta ja Assassin's Creed -peleistä. Pelistudion varajohtaja Phil Harrison jatkaa Googlella julkaisijayhteistyön parissa.

Googlella on ollut kaksi studiota Montrealissa ja Los Angelesissa ja yhteensä näissä on työskennellyt 150 henkilöä. Mahdollisimman monelle kehittäjälle pyritään tarjoamaan uutta roolia yrityksessä.

Google Stadia -pilvipelipalvelu jatkaa normaalisti ja Google aikoo avata sen teknologioita pelijulkaisijoille.

Ubisoft julkaisi BattleCore Arena -pelin virallisen version Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft julkaisi BattleCore Arena -pelin virallisen version

Peliyhtiö on vihdoin julkaissut lopullisen version -nimisestä ilmaispelattavasta moninpelistä. Peli siirtyi 30. tammikuuta 2025 ennakkotestivaiheesta viralliseen 1.0-versioon :llä.

BattleCore Arena on nopea ja kilpailuhenkinen moninpeli, jossa pelaajat ohjaavat aseistettuja palloja taisteluareenoilla. Pelissä voi hyppiä, pyöriä ja ampua vastustajia erilaisilla aseilla ja erikoiskyvyillä.

Uudessa versiossa on tehty useita parannuksia:

  • Peli siirtyi vertaisverkkotekniikkaan, joka mahdollistaa omien pelisessioiden luomisen
  • Käyttöliittymää on paranneltu
  • Bugeja on korjattu
  • Graafista ilmettä on hiottu

BattleCore Arena -pelin voi ladata ilmaiseksi PC:lle Ubisoft Connect-, Steam- ja Epic Games -alustoilta. Ikäraja on PEGI 7. Ubisoft sulkee pelin aiemmat palvelimet 1. maaliskuuta 2025, jonka jälkeen peliä pelataan vain vertaisverkon kautta.

Trump: ”herätyksen paikka” – DeepSeek järisyttää Yhdysvaltain teknologiamarkkinoita Kommentit pois päältä artikkelissa Trump: ”herätyksen paikka” – DeepSeek järisyttää Yhdysvaltain teknologiamarkkinoita

Yhdysvaltain presidentti toteaa uuden kiinalaisen -tekoälymallin olevan ”herätyksen paikka” Yhdysvaltain teknologiateollisuudelle sen jälkeen, kun Nvidian markkina-arvosta katosi lähes 600 miljardia dollaria.

Kiinalaisen tekoälymallin DeepSeekin ilmestyminen markkinoille on aiheuttanut merkittävän pudotuksen tekoälyyn sijoittaneiden yritysten osakekursseissa. Tekoäly-markkinoita hallitseva grafiikkasuoritinvalmistaja koki historian suurimman Wall Streetin tappion, kun sen osakkeen arvo romahti 16,86 prosenttia.

Markkinahäiriö ulottui myös muihin teknologiajätteihin: , Platformsin ja Googlen emoyhtiö Alphabetin osakekurssit laskivat 2,1-4,2 prosenttia. Tekoälypalvelimia valmistavan Dell Technologiesin osake putosi 8,7 prosenttia.

DeepSeek väittää R1-mallinsa olevan huomattavasti edullisempi vaihtoehto länsimaisille palveluille, kuten :lle. Avoimeen lähdekoodiin perustuvan :n kehittämisen kerrotaan maksaneen vain 6 miljoonaa dollaria ja vaativan merkittävästi vähemmän laskentatehoa kuin länsimaisten kilpailijoiden mallien.

:n perustaja Sheldon Fernandez kommentoi CBC Newsille: ”DeepSeek suoriutuu yhtä hyvin kuin johtavat Piilaakson mallit, ja joidenkin väitteiden mukaan jopa paremmin. Se, että tämä saavutettiin murto-osalla resursseista, hätkähdyttää alaa.”

Presidentti Trump näki tilanteessa myös mahdollisuuksia Yhdysvalloille.

”Sen sijaan että käytetään miljardeja ja miljardeja, voidaan käyttää vähemmän ja päästä toivottavasti samaan lopputulokseen,” .

Trump totesi BBC:n haastattelussa

”Jos saman asian voi tehdä halvemmalla, jos sen voi tehdä pienemmillä kustannuksilla ja päästä samaan lopputulokseen, pidän sitä meille hyvänä asiana,”

Trump jatkoi ja vakuutti samalla Yhdysvaltojen säilyttävän johtoasemansa tekoälyn kehityksessä.

Huolimatta DeepSeekin aiheuttamasta markkinahäiriöstä Nvidia on edelleen 2,90 biljoonan dollarin arvoinen yritys. Yhtiö julkaisee odotetut ja -näytönohjaimet tällä viikolla, joiden kysyntä on niin suurta, että ihmiset jonottavat niitä kylmässä tammikuisessa säässä kauppojen edessä.