Huhujen mukaan Valve olisi parhaillaan kehittämässä Nintendo Switch -konsolin kaltaista Steam -käsikonsolia koodinimeltään ”SteamPal”.
Valve is possibly working on a handled Steam console called "SteamPal" (codename Neptune).
Beta client update added plenty of references including controller bindings, new UI strings such as quick access menu, system settings (airplane mode, wifi, bluetooth) and a power menu. https://t.co/BwDWjWWb06
Ars Technican ja SteamDB:n julkaisemien tietojen perusteella laite toimisi Linux alustalla ja se julkaistaisiin alustavasti tämän vuoden lopulla.
Laitteesta löytyy kosketusnäytön lisäksi sisäänrakennetut ohjaimet kuten Nintendo Switch Lite -laitteessa. Sen pystyy myös liittämään isompiin näyttöihin USB-C -liittimen avulla.
Laitteen ohella tietoa on löydetty myös mahdollisesta tulevasta uudesta ”Neptune” -peliohjaimesta.
Entinen World of Warcraft -pelisuunnittelija Chris Kaleiki kertoo luottavansa Steamin algoritmiin uuden pelinsä julkaisun kynnyksellä. Kaleiki, joka työskenteli WoW:in parissa 13 vuotta, valmistautuu nyt julkaisemaan oman pelistudiosa ensimmäisen pelin Legacy: Steel & Sorcery:n early access -vaiheeseen 12. helmikuuta.
”Valve tekee erinomaista työtä nostaessaan esiin pelejä, joista pelaajat pitävät. Algoritmi on lähes läpäisemätön”, Kaleiki kertoo GamesRadarille. ”Jos seuraat indie-kehittäjien videoita, he usein kertovat yrittäneensä 'hakkeroida' algoritmia ja kokeilleensa kaikenlaisia temppuja, mutta mikään ei oikeastaan toimi. Ainoa mitä voit tehdä, on tehdä hyvä peli.”
Kaleiki myöntää, että pelien markkinointi on nykyään jatkuvassa muutoksessa ja markkinointikanavien löytäminen on monelle pelinkehittäjälle haasteellista. Hän kuitenkin luottaa pelinsä menestykseen, sillä testipelaajat ovat antaneet siitä positiivista palautetta. ”Jotkut pelaajat pelasivat peliä jopa 60 tuntia viikon testijaksolla. Uskon, että pelille on selvästi markkinarako ja kiinnostuneita pelaajia.”
Legacy: Steel & Sorcery on PvPvE-roolipeli, joka yhdistelee pelaaja vastaan pelaaja- ja pelaaja vastaan ympäristö -elementtejä. Peli julkaistaan Steamin early access -ohjelmassa tällä viikolla.
Nintendo Switch 2 näyttää hyvin tutulta, mutta Nintendo vaikuttaa säästäneen suurimmat muutoksensa Joy-Con-ohjaimiin, kuten uudet patentit paljastavat.
Vaikka virallista vahvistusta Nintendolta ei vielä ole saatu, aiemmat raportit kertoivat Switch 2:n Joy-Conien kiinnittyvän magneetilla ja toimivan jopa tietokoneen hiiren tavoin. Nämä muutokset ovat nyt käytännössä varmistuneet Nintendon jättämien patenttihakemusten myötä, jotka kuvaavat yksityiskohtaisesti magneettiset kiinnitykset ja hiirimäiset ominaisuudet.
Patentin mukaan ”Tämä peliohjain kiinnittyy irrotettavasti päälaitteeseen, jossa on syvennys ja kaksi magneettia syvennyksen pohjalla, ja joka pystyy suorittamaan pelikäsittelyä.”
Patentti kertoo myös, että Joy-Conien irrottamiseen Switch 2:n rungosta tarvitaan kahden painikkeen painallusta. ”Ensimmäinen ja toinen painike sijaitsevat ulkoneman yläpinnalla pituussuunnassa. Käyttäjän tulee painaa molempia painikkeita. Ensimmäinen painike kiinnittyy ensimmäiseen magneettiin magneettisella voimalla. Toinen painike kiinnittyy toiseen magneettiin magneettisella voimalla.”
Patentti sisältää myös kuvituksia Joy-Conien käytöstä hiirenä, jolloin pelaaja pitää ohjainta kisko alaspäin ja käyttää olkapainikkeita hiiren painikkeiden tapaan. R1- ja R2-painikkeet toimivat kuten hiiren vasen ja oikea painike, ja joystickeilla saattaa olla jonkinlainen vieritystoiminto.
Lisäkuvitukset osoittavat, että tätä hiirimäistä toimintoa voidaan käyttää eri tavoin, joko kahtena hiirenä tai niin, että pelaaja käyttää yhtä ohjainta hiirenä ja toista Joy-Conia tavallisena peliohjaimena.
Joy-Conien magneettiset kiinnitykset olivat yksi ensimmäisistä Switch 2:ta koskevista vuodoista. Hiirimäinen toiminto paljastui myöhemmin, eikä sitä ole vielä virallisesti vahvistettu. Tammikuussa julkaistussa teaserissa näytettiin kuitenkin Joy-Conien liukuvan pinnan päällä tietokoneen hiiren tavoin, mikä oli Nintendon hienovarainen viittaus tähän ominaisuuteen.