Netflix aikoo käyttää puoli miljardia dollaria korealaisten sarjojen ja elokuvien hankintaanKommentit pois päältä artikkelissa Netflix aikoo käyttää puoli miljardia dollaria korealaisten sarjojen ja elokuvien hankintaan
Etelä-Korealainen kulttuuri on kokenut kovaa nousua jo tovin. Olivat kyseessä sitten korealainen populaarimusiikki, elokuvat tai televisiosarjat, ovat ne kaikki nousseet länsimaissa suureen suosioon. Ja nyt striimausmaailman ykkösenä istuva Netflix aikoo nousta suurimmaksi korealaista kulttuuria länsimaalaisille tarjoavaksi kirjastoksi.
Netflix tiedotti torstaina 24. helmikuuta aikovansa investoida lähes puoli miljardia dollaria hankkiakseen lisenssejä korealaisten televisiosarjojen ja elokuvien sisällyttämiseen alati kasvavaan striimauskirjastoonsa. Ensimmäisten hankintojen joukkoon lukeutuu korealaisia draamoja, reality-sarjoja, dokumentteja sekä myös Netflixin ensimmäinen korealainen sitcom-sarja.
Michael Douglasin tähdittämä toimintatrilleri The Sentinel (2006) on noussut yllättäen Netflixin kansainväliseksi hitiksi lähes kaksi vuosikymmentä ensi-iltansa jälkeen. Elokuva on tällä hetkellä Netflixin globaalin elokuvalistan toisella sijalla 7,9 miljoonalla katsojalla ja 14,2 miljoonalla katselutunnilla.
The Sentinel kertoo kokeneesta Secret Service -agentista (Douglas), joka joutuu presidentin murhayrityksestä syytetyksi ja yrittää todistaa syyttömyytensä sekä paljastaa todellisen petturin organisaation sisältä. Elokuvassa näyttelevät myös Kiefer Sutherland, Eva Longoria ja Kim Basinger.
Elokuva oli alkuperäisen teatterijulkaisunsa aikaan taloudellinen pettymys: 60 miljoonan dollarin budjetilla tehty elokuva tuotti vain 78 miljoonaa dollaria. Myös kriitikot suhtautuivat elokuvaan vaihtelevasti. Tunnettu elokuvakriitikko Roger Ebert kehui sitä ”hyvin rakennetuksi trilleriksi”, kun taas BBC:n Stella Papamichael vertasi elokuvan jännittävyyttä ”YK:n tarpeettoman sopimuksen musteen kuivumisen seuraamiseen”.
Nyt elokuva on noussut Netflixin Top 10 -listalle 80 maassa ja on ykkösenä muun muassa Bahamalla, Trinidadissa ja Tobagossa, Irlannissa sekä Keniassa. Yhdysvalloissa elokuva ei ole katsottavissa Netflixissä, mutta se on saatavilla Prime Video -palvelussa.
Elokuvan yllättävä menestys Netflixissä osoittaa poliittisten toimintatrillereiden jatkuvan vetovoiman suoratoistopalveluissa, vaikka elokuva ei edustakaan Douglasin uran huippuhetkiä.
Netflix ja WWE joutuivat kohtaamaan teknisiä haasteita maanantain 3. helmikuuta lähetyksessä. Useat katsojat raportoivat toistuvista katkoksista, joiden aikana ruutu muuttui mustaksi ja ääni katosi.
Tekniset ongelmat olivat erityisen näkyviä CM Punk ja Sami Zayn -ottelussa. Netflix-logo näkyi mustien ruutujen aikana, mikä herätti spekulaatioita ongelmien alkuperästä. Arvioiden mukaan häiriöt saattoivat johtua suorasta lähetyssyötteestä Clevelandistä.
Netflix on sitoutunut 5 miljardin dollarin sopimukseen WWE:n kanssa 10 vuodeksi. Sopimus kattaa Yhdysvalloissa WWE Rawin ja kansainvälisesti myös muita sisältöjä kuten SmackDown- ja NXT-ohjelmat sekä kuukausittaiset premium-tapahtumat.
Vaikka lähetyksen tekninen laatu horjui, lähetys ei kuitenkaan täysin keskeytynyt, toisin kuin esimerkiksi Jake Paul ja Mike Tyson -ottelussa aiemmin.