Parhaat kannettavat pelaamiseen Kommentit pois päältä artikkelissa Parhaat kannettavat pelaamiseen

Pelikannettavat

Parhaita kannettavia pelaamiseen tutkaillessa useimmille tulee vastaan liian monta vaihtoehtoa, joiden välillä voi olla vaikea tehdä valintaa. Lopulta päätös onkin ostajan itsensä ja tällöin tulee arvottaa itse muutamia seikkoja, joihin kuuluvat tietenkin kannettavan tehot, hinta mutta myös monia muita seikkoja. Valmistajat ja jälleenmyyjät kehuskelevat kannettavia usein testitulosten perusteella, mutta niihinkään ei kannata sokeasti luottaa.

Yksinkertaisesti paras pelikannettava on sellainen, joka pyörittää pelaajan laatutasoa ajatellen sopivan jouhevasti niitä pelejä, joita kannettavan ostaja haluaa pelata. On toki totta, että erilaiset komponentit tulevat olla laadukkaita sekä kestäviä, sekä mahdollisimman tehokkaita. Eri komponenteille tehdyt testit eivät kuitenkaan kerro sitä, että toimivatko ne toisten komponenttien kanssa hyvin yhteen.

Kannattaa myös miettiä, tarvitseeko kannettavan tehoa johonkin muuhunkin harrastukseen, kuten vaikkapa kryptovaluuttojen louhintaan ja moneen muuhun laskennallista tehoa vaativaan tekemiseen.

Arvosteluita seuraamaan

Parhaiten saakin selville kannettavan laadun arvosteluilla, joissa niitä on “rääkätty” uusimmilla peleillä, jotka vaativat esimerkiksi grafiikalta paljon. Toisaalta toiset haluavat pelata pelejä, joissa visuaalisuus ja graafinen tehokkuus ei ole kaikki kaikessa. Tällaisia voivat olla vaikkapa vanhatkin strategiapelit, jotka ovat muuten monimutkaisia ja laajoja.

Kuten tämänkin artikkelin kohdalla on käynyt, on tähän asti puhuttu vain graafisesta tehosta ja muuten tehokkaasta koneesta. Pelaamisen tunnelmaan vaikuttaa myös monet muut asiat. Niitä ovat näytön laadun (joka ei välttämättä tarkoita esim. pikselimäärää ja resoluutiota, vaan kuvan tasaisuutta ja värien erottelua) ohella myös äänentoisto eli kannettavan sisältämä äänikortti ja kaiuttimet (joskin useimmat pelaavat kuulokkeilla) ja vaikkapa näppäimistön tuntuma.

Joillekin voi olla tärkeää myös kannettavan muotoilu eli se, miltä laite näyttää. Tämä on ihan aiheellinen seikka, sillä pelikannettavasta tulee joka tapauksessa maksaa useita satoja euroja, jos haluaa saada laatua eikä muovista markettikannettavaa.

Kun kaikki yllä mainitut seikat ovat kannettavassa niin sanotusti kohdallaan tarkoittaa se sitä, että kovin vikaan ei valinnassa mennä. Mutta edelleen tärkeintä on se, mitä kannettavalla aikoo pelata ja valita kone sen mukaan.

Emolevy ja näytönohjain tärkeimpiä

Tärkeimmät komponentit tehokannettaviin ja pelikannettaviin ovat RAM-muistin lisäksi emolevy ja näytönohjain. Todella tehokkailla emolevyillä voi harrastaa myös jotain muuta, joka vaatii runsaasti laskentatehoa. Esimerkiksi monet pelaajat harrastavat kryptovaluuttoja (kuten Ethereum) ja niiden louhintaa. Louhinta vaatii tehoa emolevyltä enemmän kuin useat pelit ja tämän ovat haistaneet myös komponentteja ja tietokoneita valmistavat yritykset.

Esimerkiksi tietokonevalmistaja on suunnitellut ja valmistanut emolevyn nimeltä ASUS B250 Mining Expert. Se on siis nimeään myöten valmistettu louhimista varten. Muut tehokkaat emolevyt tulee käyttäjien itse optimoida, jotta ne soveltuvat louhintaan, mutta tätä emolevyä ei. ASUS B250 Mining Expert on siitäkin mielenkiintoinen emolevy, että sen tuen piirissä on jopa 19 eri näytönohjainta – tällaista ei heti tule vastaan missään. ASUS tunnetaan myös korkeasta laadusta muidenkin komponenttien ja tietokoneiden parissa, joten kyseessä on varma laatuostos kryptovaluutta -friikeille, jotka seuraavat Ethereum -kurssituloksia silmä kovana, mutta miksei myös pelaajille.

Näytönohjaimista kannattaa edelleen vuonna 2021 luottaa GeForce-näytönohjaimiin, jotka ovat hallinneet pelikannettavien ja -tietokoneiden näytönohjainten kärkisijoja jo vuosikymmeniä. Esimerkiksi GeForce RTX 3060 – 3080 on erinomainen komponentti näytönohjaimien parista tehokannettavalle. Nämä näytönohjaimet ovat tunnettuja ultratehokkaasta suorituskyvystä. Ne ovat syöneet sisäänsä Ampere – NVIDIAN toisen sukupolven RTX-arkkitehtuurin, joissa niiden RT- ja Tensor-ytimet, SM-monisuorittimet ja kehuttu, erityisen nopea G6X-muisti varmistaa pelaajille kunnon sessiot vaativinkienkin pelien parissa.

Ambulance Life: A Paramedic Simulator tuo pelastajan arjen pelaajien ulottuville Kommentit pois päältä artikkelissa Ambulance Life: A Paramedic Simulator tuo pelastajan arjen pelaajien ulottuville

: A Paramedic Simulator on NACONin julkaisema ja PAN Visionin jakelema uusi simulaatiopeli, joka sijoittuu San Franciscosta inspiraationsa saaneeseen kuvitteelliseen suurkaupunkiin. Peli asettaa pelaajan ensihoitajan rooliin, jossa tämä kohtaa monenlaisia hätätilanteita aina onnettomuuksista sairaskohtauksiin.

Pelissä yhdistyvät ambulanssin ajaminen, ensiavun antaminen ja nopea päätöksenteko. Pelaajan on navigoitava kaupungin liikenteessä, annettava ensiapua loukkaantuneille ja tehtävä nopeita arvioita potilaiden tilasta. Tilanteet voivat olla intensiivisiä ja vaativat pelaajalta ripeää toimintaa, sillä jokainen sekunti on tärkeä.

Peli pyrkii realistiseen kuvaukseen ensihoitajan työstä, mikä tekee kokemuksesta sekä jännittävän että haastavan. Pelaaja joutuu usein moraalisten valintojen eteen, kun onnettomuuspaikalla on useita uhreja yhtä aikaa hoidettavana.

Ambulance Life: A Paramedic Simulator tarjoaa kaksi eri vaikeustasoa: klassisen ja simulaation. Peli sisältää kolme erilaista kaupunginosaa ja kymmeniä erilaisia loukkaantumistyyppejä, mikä takaa vaihtelevat skenaariot ja hyvän uudelleenpeluuarvon.

Peli on nyt saatavilla - ja /S -konsoleille sekä :lle. Sen ikäraja on PEGI 16. Ambulance Life: A Paramedic Simulator on osa NACONin Life-pelisarjaa, johon kuuluu myös muita ammattisimulaattoreita.

Legendaarinen Mai Shiranui liittyy Street Fighter 6 -pelin hahmokaartiiin Kommentit pois päältä artikkelissa Legendaarinen Mai Shiranui liittyy Street Fighter 6 -pelin hahmokaartiiin

SNK:n suosittu hahmo Mai Shiranui on nyt pelattavissa :ssa. Uusi päivitys tuo mukanaan myös muita uudistuksia.

Mai Shiranui, SNK:n taistelupeleistä tuttu tulinen naissoturi, on liittynyt Street Fighter 6:n monipuoliseen hahmovalikoimaan. Tämä on vasta toinen kerta Street Fighter -sarjan historiassa, kun peliin tuodaan vierashahmo toisesta pelisarjasta.

Mai tuo mukanaan ainutlaatuisen yhdistelmän -pelin tyyliä ja modernia Street Fighter -liikehdintää. Hänen taistelutekniikoihinsa kuuluvat tuliset ammukset, syöksypotkut, pyörähdysliikkeet ja lohikäärmeisku. Nopea ja tehokas taistelutyyli tekee Maista mielenkiintoisen lisäyksen pelin ottelijakaartiin.

Pelaajat voivat hankkia Main joko toisen vuoden kausikortin kautta tai ostamalla hänet pelin sisäisellä valuutalla. Hahmo on saatavilla kahdella eri asulla: klassisella Fatal Fury -tyylillä ja tulevaan Fatal Fury: City of the Wolves -peliin perustuvalla vaihtoehtoisella asulla.

Päivitys tuo mukanaan myös muita uudistuksia, kuten uuden erikoisvastuksen Battle Hub -pelitilaan, pelitasouudistuksia ja uusia suorituskohtaisia palkintoja.

Street Fighter 6 on saatavilla , , ja S -konsoleille sekä :lle. Pelin ikäraja on PEGI 12.