Uusi huijauskoodi löydetty Donkey Kong Country 2:lle 29 vuoden jälkeen Kommentit pois päältä artikkelissa Uusi huijauskoodi löydetty Donkey Kong Country 2:lle 29 vuoden jälkeen

Pelin kehittämisestä 29 vuoden hiljaiselon jälkeen on löydetty uusi huijauskoodi 2: Diddy's Kong Questille. Uuden koodin avulla pelaajat voivat palata pelin maailmankarttaan milloin tahansa syöttämällä tietyn näppäinyhdistelmän.

: julkaistiin vuonna 1995 ja on yksi kaikkien aikojen parhaista -peleistä. Pelissä pelaajat ohjaavat Diddy ja Dixie Kongia, jotka yrittävät pelastaa Donkey Kongin pahiksen King K. Rollin kynsistä.

Uuden huijauskoodin löysi pelaaja nimeltä h4v0c21. Koodin avulla pelaajat voivat keskeyttää pelin ja painaa oikealle + Y, vasemmalle + A, ylös + B ja alas + X, jolloin he palaavat maailmankartalle. Tätä voi käyttää myös tasoilla, joita ei ole vielä suoritettu, mikä voi auttaa pelaajia välttämään kuolemia.

Country 2:lla on ollut useita tunnettuja huijauskoodeja jo vuosien ajan, joten on yllättävää, että uusi koodi löydettiin vasta nyt. Yksi tunnetuimmista koodin avulla voi avata huijaustilan, jossa voi saada 50 lisäelämää tai avata vaikean pelimuodon.

Donkey Kong -fanit ovat saaneet paljon uutisia tänä vuonna. ilmoitti, että julkaistaan Nintendo Switchille 16. tammikuuta 2025. Peli on HD-remasteri alkuperäisestä -versiosta. Remasterin hinta on kuitenkin herättänyt kritiikkiä.

Lisäksi tänä vuonna paljastui, että Vicarious Visions (nykyisin Blizzard Albany) kehitti aikoinaan avoimen maailman Donkey Kong -peliä nimeltä . Projekti kuitenkin hylättiin vuonna 2016.

”Taivas varjele mitä sieltä tulee!” – Donkey Kongin kuuluisa ”kill screen” on läpäisty ensimmäistä kertaa Kommentit pois päältä artikkelissa ”Taivas varjele mitä sieltä tulee!” – Donkey Kongin kuuluisa ”kill screen” on läpäisty ensimmäistä kertaa

Legendaarisen -pelin mahdottomana pidetty ”kill screen” on viimein kukistettu. Mario-pelien nopeusjuoksija Kosmic onnistui läpäisemään pelin 117. kentän (taso 22-1) hyödyntämällä tikapuuvirhettä, emulaattorityökaluja ja hieman onnea.

Yli 40 vuoden ajan kukaan ei ollut päässyt kyseistä kenttää pidemmälle, sillä pelin ajastinvirhe tappaa Marion ennen kuin hän ehtii kiivetä kentän huipulle. Ongelma johtuu pelin 8-bittisestä rekisteristä, joka ylivuotaa tasolla 22 antaen pelaajalle vain muutaman sekunnin aikaa kentän läpäisyyn.

Kosmic hyödynsi ratkaisussaan tunnettua ”broken ladder” -virhettä, jossa Mario voi jatkaa kiipeämistä rikkinäisillä tikapuilla tarkkojen ohjainliikkeiden avulla. Temppu vaatii täsmälleen oikea-aikaisia painalluksia useita kymmeniä kertoja peräkkäin, mikä on käytännössä mahdotonta ihmispelaajalle. Emulaattorin avulla peli voitiin kuitenkin pysäyttää jokaisen ruudun kohdalla.

Läpäisyyn tarvittiin myös onnea: Donkey Kongilla on 1/32 mahdollisuus odottaa ylimääräinen hetki tynnyrien heittämisen välillä. Koska ajastin kuluu vain tynnyrien heiton aikana, tämä viive antoi Mariolla tarvittavan lisäajan kentän läpäisyyn.

Kosmic onnistui etenemään pelissä aina tasolle 22-6 asti, jota hän pitää pelin ”todellisena kill screeninä”. Kyseistä kenttää ei ole toistaiseksi onnistuttu läpäisemään edes emulaattorin avulla.

Nintendo Switch 2:n Joy-Con-ominaisuudet vahvistettu uudessa patentissa Kommentit pois päältä artikkelissa Nintendo Switch 2:n Joy-Con-ominaisuudet vahvistettu uudessa patentissa

Nintendo Switch 2 näyttää hyvin tutulta, mutta vaikuttaa säästäneen suurimmat muutoksensa Joy-Con-ohjaimiin, kuten uudet patentit paljastavat.

Vaikka virallista vahvistusta Nintendolta ei vielä ole saatu, aiemmat raportit kertoivat 2:n Joy-Conien kiinnittyvän magneetilla ja toimivan jopa tietokoneen hiiren tavoin. Nämä muutokset ovat nyt käytännössä varmistuneet Nintendon jättämien patenttihakemusten myötä, jotka kuvaavat yksityiskohtaisesti magneettiset kiinnitykset ja hiirimäiset ominaisuudet.

Patentin mukaan ”Tämä peliohjain kiinnittyy irrotettavasti päälaitteeseen, jossa on syvennys ja kaksi magneettia syvennyksen pohjalla, ja joka pystyy suorittamaan pelikäsittelyä.”

Patentti kertoo myös, että Joy-Conien irrottamiseen :n rungosta tarvitaan kahden painikkeen painallusta. ”Ensimmäinen ja toinen painike sijaitsevat ulkoneman yläpinnalla pituussuunnassa. Käyttäjän tulee painaa molempia painikkeita. Ensimmäinen painike kiinnittyy ensimmäiseen magneettiin magneettisella voimalla. Toinen painike kiinnittyy toiseen magneettiin magneettisella voimalla.”

Patentti sisältää myös kuvituksia Joy-Conien käytöstä hiirenä, jolloin pelaaja pitää ohjainta kisko alaspäin ja käyttää olkapainikkeita hiiren painikkeiden tapaan. R1- ja R2-painikkeet toimivat kuten hiiren vasen ja oikea painike, ja joystickeilla saattaa olla jonkinlainen vieritystoiminto.

Lisäkuvitukset osoittavat, että tätä hiirimäistä toimintoa voidaan käyttää eri tavoin, joko kahtena hiirenä tai niin, että pelaaja käyttää yhtä ohjainta hiirenä ja toista Joy-Conia tavallisena peliohjaimena.

Joy-Conien magneettiset kiinnitykset olivat yksi ensimmäisistä Switch 2:ta koskevista vuodoista. Hiirimäinen toiminto paljastui myöhemmin, eikä sitä ole vielä virallisesti vahvistettu. Tammikuussa julkaistussa teaserissa näytettiin kuitenkin Joy-Conien liukuvan pinnan päällä tietokoneen hiiren tavoin, mikä oli Nintendon hienovarainen viittaus tähän ominaisuuteen.